Les mil cares de l'escola

Aquí trobareu un recull de toooota la gent que està implicada en el funcionament de l'escola de naturalistes. És gent que, en major o menor grau, col·laboren amb nosaltres. Hi ha qui ve totes les setmanes, hi ha qui fa un taller puntual, hi ha qui ens ajuda en feines concretes o qui es presta a qualsevol tasca.
Persones que els apassiona la natura, i els apassionen els nens!
Persones que ens diuen: tan de bo, quan jo era petit, hi hagués hagut una escola de naturalistes!

A tots i totes, MIL GRÀCIES!!


Em dic Ramon Ferré. De petit vivia en ciutats i la natura sempre la mirava en uns reportatges de la tele d'un que es deia Fèlix Rodríguez de la Fuente. Ell va ser qui em va convèncer de fer el màxim per a conèixer i defensar la Natura. De sempre m'he adonat que calia trobar alguna idea per a que persones com nosaltres puguem compartir aquest deliri pels animals i la natura. Així va ser com, enredant la Maica ella us ha enredat a la resta. I ara sóc superfeliç perquè un dels meus somnis preferits s'està duent a terme: l'escola de naturalistes!!!!!!!!!! Visca!!!!!!!!!!Em dic Maica Granell. Sóc una de les persones que acompanya els nens i les nenes que venen a l'escola de naturalistes en la seva aventura de descoberta del nostre entorn natural. Comparteixo amb ells la curiositat, les ganes d'explorar la natura , la il·lusió, jocs i rialles. Junts anem descobrint un món que ens sorprén i ens convida a gaudir-ne: els cants dels ocells, observar una marieta, espiar les formigues.... Ens aturem, mirem, escoltem...                         

Moi

Sóc Laura Queral. Vaig començar a visitar El Gaig Blau i de seguida em vaig enganxar, encara més, a la natura. Com que els nens i nenes em van transmetre aquesta passió i curiositat, no vaig dubtar gaire a implicar-me més, fins al punt que ara comparteixo aquesta passió amb els xiquets i xiquetes naturalistes de Roquetes, formant part d’aquest equip tant gran (en tots els sentits ) de l’escola de naturalistes del GEPEC. 


Em dic Soraya Martínez, sóc Enginyera Agrònoma i col.laboro amb l'Escola de Naturalistes "El Gaig Blau" com a monitora voluntària mediambiental amb els nens.
Porto poc temps a l'Escola però l'experiència està sent molt gratificant. Al principi pensava que jo podia aportar-hi coses i, possiblement ha estat així, però sens dubte els nens m'han aportat moltes coses positives a mi.
M'alegra molt que ells tinguin interès en temes de natura, doncs els nens són el futur.
Em dic David Gomez, soc un entusiasta naturalista, i herpetòleg encara que no m'hi dediqui professionalment. M'agrada col·laborar amb l'escola de naturalistes "El Gaig Blau" perquè trobo molt interessant que els nens aprenguin a conèixer les diferents espècies d'amfibis i rèptils, així com els diferents hàbitats on viuen, i com interaccionen amb altres animals. 


Sóc Pere Josa Anguera, naturalista per vocació, actualment ornitòleg professional.  Col.laboro puntualment amb el Gaig Blau fent un intercanvi amb els nens: jo els intento ensenyar a valorar, la gran riquesa de fauna que els rodeja a Cambrils mateix ( des d'uns tallarols, a la població hivernant més gran a nivell mundial de Gavina capnegra) i ells a canvi, em contagien el seu entusiasme i curiositat que espero mai s'apagui ni en ells, ni en mi.
Sóc el Jaume Soler Zurita. Ambientòleg i naturalista. Col·laboro voluntàriament amb l’escola de naturalistes “El Gaig Blau” de Cambrils, ajudant-los a muntar l’aula i  fent alguns tallers de natura. Ho trobo una experiència molt enriquidora, on la il·lusió dels nens per aprendre i l’entusiasme de la Maica Granell són el motor que mou aquest bonic projecte. Per tots aquells qui vam aprendre a conèixer i estimar la natura de forma autodidacta, tenim aquí uns dels somnis de la infància fets realitat.A Sergi Serrano li apassiona el món de les formigues. Així que es va oferir a ajudar-nos a muntar un formiguer, i ens va explicar mil coses sobre les formigues.  El taller va ser genial, i la nostra formiga reina està cuidada per tots nosaltres.... com una reina, és clar!
Em dic Dirk Thomas. Vaig estudiar antropologia i belles arts. Després dels meus estudis volia fer un projecte de voluntariat Europeu. Em semblava interessant aprendre nous idiomes i també aprendre una mica més sobre la naturalesa. Així és com vaig acabar amb GEPEC.
En l’escola de naturalistes he ajudat amb la creació de dibuixos i materials per als jocs, però principalment amb la decoració del auditori. Això per la meva formació en Belles Arts. M'ha agradat molt treballar amb Maica, una persona molt entusiasta, i amb altres afiliats. Espero que els nens es divertiran i aprendran molt en l’escola en el futur.


ChloeRaül Cendon


Jordi Cid
Montse Caballero


Agathe
Pep Roig                                                              

GladysJo soc la Lucia, i de petita lo que mes m’agradava de la platja no era jugar amb la sorra i banyar-me en el mar sinó anar entre les roques i cercar crancs, peixos, algues, petxines…ara soc biòloga marina perquè quan més coneixes el mar…mes vols “aprofundir-te” en ell.  Així, vaig vindre des de l’Atlàntic al Mediterrani  y col·laboraré per primera vegada amb l’escola de naturalistes per descobrir amb vosaltres els “tresors” que s’amaguen en les seves aigües a través de les pistes que ens deixen els organismes que hi viuen.

Sóc Màrius Domingo, aprenent de naturalista i fotògraf des de ben petit, em dedico a censos d'ocells i treballs amb rapinyaires i a fer fotos de Natura. 
Vaig estudiar magisteri, però solament vaig fer de mestre tres mesos perquè sóc Agent Rural especialitzat en fauna.Hola!!. Encara que el meu nom oficial és Jesús López, saps qui soc realment?. La foto et dona una bona pista. Ja ho saps?. Encara no?. A veure si després de llegir aquesta breu presentació ho endevines :-) !!. Estic en missió secreta a la Terra. Sí, sí, al teu estimat planeta, doncs he vist que està una mica malaltona per què no pareu de cremar molt de petroli, carbó i gas natural. Sembla que no teniu memòria i heu oblidat el gran poder del Sol. Estic aquí per recordar-vos aquest poder  i a mostrar-vos com el podeu utilitzar a casa vostra!! :-). El més divertit és que tu també em pots ajudar a casa teva i de ben segur que la Terra es posarà molt contenta !!. A veure si ens veiem un dia d'aquets però sshhhh, no diguis qui soc, vale?. Recorda que estic en missió secreta !!. Fins aviat !!


Hola!

Sóc la Isabel i porto la secretaria del GEPEC-EdC, ja sabeu, m'encarrego de la "paperassa" i intento ajudar en el que puc a l'escola de naturalistes.
Jo sóc la Marina Castells, biòloga, tècnic esportiu en mitja muntanya, interpretadora del paissatge, bioconstructora i aprenent de pagesa, però sobretot, apassionada per les persones i la seva capacitat per entrar en contacte amb la natura de manera totalment instintiva. Estic com a educadora a l'Escola de naturalistes El Barba-roig (Reus) i el Gaig Blau (Cambrils) i també organitzant les excursions familiars que procurem fer cada dos mesos. :-)

3 comentaris:

 1. m'ha agradat molt provar el gepec y m'agradaria apuntarme ho mes aviat mosible

  ResponElimina
  Respostes
  1. Tan aviat com tu vulguis! Hem estat molt contents d'estar aquesta tarda amb tu!
   Fins molt aviat, esperem!!!!

   Elimina
 2. moltes gracies per la oportunitat

  ResponElimina