13 de desembre del 2013

Un mosquiter ens visita!

El novembre a l'escola de naturalistes la cosa va anar d'ocells...

A l'Escola de naturalistes el Corriol de Torredembarra vam conèixer un petit ocellet que es diu mosquiter, pobret s'havia topat contra una finestra d'una escola del poble i ens el van portar perquè havia quedat atordit.


El mosquiter és un ocell que viu a les zones més humides del nostre país però a més durant l'hirvern en podem veure més perquè migren d'altres llocs d'Europa buscant un clima més càlid.

El vam poder observar...

Vam descobrir que aquest ocell té el bec fi i llarg perquè sobretot s'alimenta d'insectes, és molt nerviós i mou molt les ales, va cap aquí i cap allà, i com que tenia el plomatge de tons groguencs vam descobrir que es tractava d'un mosquiter jove...

És un ocellet difícil d'observar perquè s'amaga entre els arbustos, però a la tardor i primavera es fàcil sentir-lo cantar...  « uit, uit, uit »



Sabieu que els ocells a la tardor i sobretot a l'hivern els costa trobar menjar...?
És per això que vam construïr aquestes menjadores amb materials reciclats i les vam omplir de llavors!
A l'Escola de naturalistes del Gaig Blau aquesta setmana vam tenir la sort de poder examinar una Puput de ben aprop... el bec, les potes, com estan formades les ales.. va ser tota una experiència poder-li treure les plomes i guardar-les per la nostra col·lecció!!

 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada