25 d’octubre del 2014

A Cambrils trovem esquelets!!

Hem començat el curs amb unes ganes d'explorar i jugar que no vegis. Hem estat per la riera d'Alforja i per la Riera de la Verge del Camí i en totes dues hem trobat coses que ens han sorprés:

La delicada flor de la figa de moro, és molt bonica!

Aquí vam trobar un fruit madur de figa de moro, el vam vole agafar perquè és comestible i tot i que vam anar amb molt de compte alguna de les seves fines punxes ens les vam haver de treure amb unes pinces

Vam trobar un conill que devia estar molt malalt, sabem que la natura és així i que la vida té un cicle per complir, el vam deixar tranquil i abans de marxar li vam fer un cercle de poder amb pedres al voltant, ja que fos quin fos el seu destí nosaltres vam voler fer-li un homenatge.

Un cuc de terra va apareixer sota una pedra
I un altre cuc de terra molt gran que vam veure com treia pel darrere la terra que s'havia empassat i que ja havia digerit

Aquesta foto l'hem de posar gran per a que es vegi la formigueta que vam sorprendre portant una llavor molt més gran que ella! Quina força!
També és molt divertit remenaar l'aigua d'un toll i veure com es converteix en fang, també voliem saber la profunditat per si podiem passar-hi caminant

Sota els garrofers hem fet una cabana...
... i hem descobert les duríssimes llavors de la garrofa, si n'agafem prous potser farem un pal de pluja

També hem pujat als arbres per a poder tenir una perspectiva més interessant de l'entorn
 Però la trovalla que més ens va impactar i que va reunir a tot el grup al voltant va ser un esquelet de conill i un altre de colom. Hem agafat els cranis amb una bossa i volem anar un altre dia per a recuperar l'esquelet sencer, posar-lo en llexiu per desinfectar-lo i observar-lo ben de prop. A nosaltres si que no ens donen gat per llebre perquè sabem reconéixer perfectament la dentició d'un rossegador herbívor (com el conill) d'un carnívor (com el gat)


Mirant el crani, i concretament les dents, vam veure que no es tractava d'un gat, sinó d'un conill!!

El crani d'aquest colom un cop net, passarà a formar part de la nostra col·lecció de cranis i becs.

FINS LA SETMANA QUE VE! NO ENS EN PERDEM NI UNA!
Si tu també vols venir a explorar, jugar, investigar, experimentar o descobrir amb nosaltres, encara tenim places disponibles. Apunta't ara a l'Escola de Naturalistes del Gepec que tinguis més a prop.

escoladenaturalistes@gmail.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada