11 de febrer del 2014

Diari de l'hortet ecològic 1

L'any 2014, entre moltes altres coses, ése celebra l'any internacional de l'agricultura familiar.

I la familia de naturalistes, que no ens en perdem ni una, ens hi hem afegit!

Així que, en un solar que feia molt temps (anys!) que estava buit, amb molt poca vida, i que l'ajuntament de Roquetes ens ha confiat... comencem el nostre hort ecològic...

Com començarieu, un hort? Hi ha moltes maneres!

Com ho hem fet natros:
- primer de tot: decidim com volem que sigui el nostre hort. Per a fer això, ens passegem i observem com està ara l'espai.
Mesurem el lloc on anirà l'hort. Com que no tenim cinta mètrica... contem les passes!

 

-Després ens asseiem i parlem de moltes coses: què entenem per hort ecològic, on situarem l'hort, quines altres actuacions farem a l'espai que tenim (és important per al nostre hort respectar i protegir la biodiversitat). Quin munt d'idees ens han sortit! 
Fins i tot ens hem fet la boca aigua del munt de verdures i hortalisses que podrem cultivar... (enciam, col, tomàquets, raves, carlotes, bròquils, romer, albergínia... quina és la teva preferida?!)

- i finalment (és un dir, amb la feinada que tenim per endavant!), ens posem a la feina! Ens portem uns guants per treballar millor i no fer-nos mal, una eina que puguem utilitzar sense problemes, i amb la col·laboració de familiars, amics i amigues, la deixalleria de Roquetes, el personal de la brigada de l'ajuntament de Roquetes, el jardi deliciós... i... 












Quan treballem en equip, la feina es fa molt ràpid!


 Com acabarà, aquesta nova aventura?

No us perdeu les properes notícies hortícoles!

I si teniu dubtes, suggerències, ganes de col·laborar, experiències per compartir... No dubteu en fer-les arribar! 
Com més serem, més riurem!








2 comentaris:

  1. Felicitats per l'hort!! Tinc una pregunta: per què els cucs de terra són bons per a l'hort??

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies pel teu comentari! Estem molt il·lusionats/des amb aquest nou projecte!
      Doncs els cucs de terra mengen restes orgàniques i creen l'humus, que fa de nutrient molt valuós per a les plantes. A més, també disgreguen i esmicolen el terra.
      I encara més! hi ha ocellets que mengen insectes i cucs de terra, i d'aquesta manera s'afavoreix un ecosistema complet i ric, que ens aportarà molts beneficis (contra les plagues, d'adob, d'observació...) al nostre hort i als naturalistes!
      Pots veure altres experiències sobre cucs de terra aquí: http://crecim.uab.cat/revista_ciencies/images/pdfs/n24/ciencies_024_p13_Els_cucs_de_terra.pdf

      Elimina