12 de maig de 2014

Tres òlibes arriben a Reus i l'Escola de Naturalistes del GEPEC els dóna la benvinguda!

El dimarts passat 6 de maig, ens va arribar a l'Escola de Naturalistes del GEPEC El Barba-roig, la notícia que tres polls d'òliba arribaven a Reus per ser introduïdes amb una tècnica coneguda com a Hacking i vam anar a donar-los la benvinguda i a passar una tarda en contacte amb altres animals que també hi havia per allí, poc a poc vam descobrir l'entorn i en què consistia exàctament això del hacking d'òlibes.

Mireu tot el que va passar aquella tarda:
Només arribar a la finca vam veure els cavalls i ens vam voler acostar per tenir-los més a prop. Dels dos cavalls, un es va voler quedar amb nosaltres i el vam acaronar :-)

De seguida vam començar a agafar herba per donar-li de menjar, i ens vam fixar que al terra hi havia unes herbes que ells no es menjàven i vam saber que eren tòxiques, que llestos són els cavalls!

Quan vam saber que també hi havia gallines vam voler visitar-les, i ens va acompanyar la pruna, una gossa tan gran i peluda com carinyosa i tranquila!!

Les gallines potser són més porugues que els cavalls perquè no es van voler acostar a la reixa del tancat...

També vam fer una volta pel petit estany que rega la finca, vam veure granotes que de seguida es van amagar en sentir-nos arribar i ja no les vam poder tornar a veure, potser el proper dia haurem d'anar més a poc a poc i en silenci. 

Per fi va arribar la caixa amb les òlibes, abans d'obrir sentiem el seu xiulet, com una bufada, es difícil d'explicar, però tots vam estar d'acord que escoltar aquest soroll dins del bosc en una nit tancada, segur que ens faria molta por... bé, potser ara no tanta por perquè ja sabrem que és una òliba! ;-)

Quina sorpresa, havíem vist fotos de polls d'òliba i alguns pensàvem que serien més petites i amb menys plomes, però es clar, ja tenen unes 6 setmanes i s'assemblen força als exemplars adults, però encara no saben volar ni alimentar-se soles.

Mentre les posaven a la caixa niu, on les alimentaran fins que les puguin alliberar, esperàvem en silenci i molt atents, va ser molt emocionant

Els vam donar de menjar amb unes pinces molt llargues per a que no vegin que un humà els dóna el menjar i no es pensin que és la "mare", això és molt important per alliberar un animal criat en captivitat que volem que torni a la vida salvatge!
Mengen 3 pollets cada una cada dia i quen siguin grans caçaran petits mamífers com ratolins i mussaranyes, i això ajuda a mantenir les poblacions d'aquests animalets a ratlla i és bo per a l'equilibri ecològic en els camps.
Encara les alimentaran durant unes 3 setmanes i després obriran la caixa niu per a què puguin volar lliures amb l'esperança que vulguin fer el niu aquí i així repoblar d'òlibes aquesta zona del Baix Camp, si passa això, s'haurà complert l'objectiu del Hacking!

També vam ajudar a preparar el menú d'aquests dies que se les alimenta artificialment, 

Va ser una tarda molt complerta, ens ha agradat molt el lloc on es quedaran aquestes òlibes i tots els seus habitants!!

Fins i tot l'endemà se'n van fer ressó alguns diaris de la província de Tarragona.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada